Luchtfietserij? Of kan de fiets helpen onze wereld te redden?

Foto: De Luchtfietsers

Zondag 31 oktober vertrokken 25 Luchtfietsers vanuit IJmuiden voor een demonstratieve fietstocht naar Glasgow, waar ze deze week aankwamen. Als een van de vele groepen bezorgde wereldburgers, die de wereldleiders onder druk willen zetten, hun plannen op papier nu ook echt waar te maken. Naast onze Nederlandse ‘Luchtfietsers’ kent Schotland een eigen ‘Pedal on Parliament’, een door vrijwilligers geleide campagne die zich inzet voor veiligere en betere fietsomstandigheden. Met als doel een fossielvrije wereld, door minder auto en meer fiets.

Zo krijgt Nederland als een van de grootste fietslanden ter wereld steeds meer navolging. En het zou best eens kunnen zijn dat de fiets wereldwijd een belangrijkere rol kan gaan spelen bij het terugdringen van de CO2 uitstoot in het verkeer. En omdat fietsen leuk en gezond is, hoeven we ons leven niet eens zo veel aan te passen.

Hieronder twee video’s van ‘De Luchtfietsers’ en de Schotse ‘Pedal on Parliament’. Waar ‘De Luchtfietsers’ vechten tegen de rol van Shell, organiseert ‘Pedal on Parliament’ een jaarlijks actieweekend om de regering op te roepen meer geld te investeren voor speciale veilige fietsroutes.

Ga voor meer informatie over ‘De Luchtfietsers’ naar: deluchtfietsers.nl

Ga voor meer informatie over ‘Pedal on Parliament’ naar: pedalonparliament.org

Bekijk meer fietsinspiratie op ECKTIV

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?