De Lechweg-trail, een langeafstandswandeling met ‘woest’ karakter

Foto: Lechweg.com

Er zijn nog maar weinig rivieren in Europa die hun ongerepte ‘woeste’ karakter over grote afstand hebben behouden. Opvallend is dat de Lech in de Oostenrijkse Alpen er daar een van is. Via de 125km lange Lechweg Trail kun je een meerdaagse wandeltocht maken door de prachtige natuur langs de Lech die de hele route haar vrije loop houdt. De trail begint bij de bron en eindigt bij de Lech-waterval net voorbij de Duitse grens.

Ben Garrett (900x169)

De Lech krijgt alle ruimte met brede oevers tot gevolg (foto Ben Garrett)

In Duitsland wordt de Lech gereguleerd tot aan haar monding in de Donau. In het Oostenrijkse deel laten de brede rivierbeddingen zien dat de Lech haar gang mag gaan. Startend in de regio Vorarlberg gaat het via het Tiroler Lechtal naar de Allgäu in Duitsland. Het rivierlandschap heeft een grote diversiteit aan flora en fauna en wordt beschermd door het Tiroler Lech Nature Park. De Lechweg Trail is verdeeld in 15 etappes en passeert o.a. de hangbrug in Holzgau waar we eerder over schreven.

Op de site van de Lechweg wordt geadviseerd voor een 6-7- of 8-daagse variant te kiezen. Kijk voor meer informatie (Duits of Engels) op de website van de Lechweg-trail.

6152987542_d24ee360e3_o (900x675)

Uitzicht over het Lechtal (foto Aoife Cahill)

Anfuehrer (900x600)

De Lech waterval, eindpunt van de Lechweg Trail (foto Anfuehrer)

Polybert49Landsberg am Lech (900x492)Aoife Cahill

Onderweg langs de Lechweg (foto’s Polybert49 en Aoife Cahill)

Bekijk ook onze wandelvakanties Oostenrijk

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?