ECKTIV Reisvoorwaarden 2021 mbt Corona

Wanneer door een negatief reisadvies vanuit Nederland naar uw reisbestemming (oranje of rood), uw vakantie onverhoopt toch niet kan worden uitgevoerd, zal uw vakantie worden opgeschort. In deze situatie zullen wij direct en uiterlijk binnen 21 dagen na de geplande aankomstdatum de betaalde reissom aan u retourneren. (let op: dit geldt niet voor vliegtickets). Is uw reisbestemming code geel of groen dan kunnen wij uw reis uitvoeren. U bent zelf verantwoordelijk om u aan de geldende inreisbeperkingen te houden, die worden bijgehouden op de website Nederlandwereldwijd.nl.

ECKTIV houdt de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) scherp in de gaten. We volgen de informatie van het RIVM, de adviezen van Buitenlandse Zaken en hebben nauw contact met de ANVR (de branchevereniging voor reisorganisaties in Nederland) en onze lokale vertegenwoordigers. Enkele antwoorden op veel gestelde vragen vindt u hieronder. Meer informatie vindt u op de website van de ANVR.

Naar welke landen kunt u reizen?
Bekijk het meest actuele overzicht op Nederlandwereldwijd.nl

Uitleg Reisadvies
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft voor ieder land een (niet bindend) reisadvies dat door ECKTIV wordt gevolgd. Om u duidelijkheid te geven zijn er 4 kleurcodes:

Groen: u kunt reizen
U kunt reizen naar het land of gebied van uw keuze. Bij terugkeer naar Nederland hoeft u geen negatieve coronatestuitslag te laten zien en niet in quarantaine. Voor elke reis geldt wel: bereid u goed voor.

Als een land groen is kan dat 2 dingen betekenen:
– De veiligheidsrisico’s in het land of gebied zijn vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent.
– Er zijn weinig besmettingen met het coronavirus. Houd wel het reisadvies in de gaten en dan vooral de rubriek ‘Coronavirus’. Hierin leest u de informatie over het coronavirus in dat land.

Geel: let op, er zijn risico’s
U kunt reizen naar het land of gebied van uw keuze. Maar let op: er zijn veiligheids- of gezondheidsrisico’s. Bereid uw reis goed voor. Bij terugkeer naar Nederland hoeft u geen negatieve coronatestuitslag te laten zien en niet in quarantaine.

Als een land of gebied geel is kan dat 2 dingen betekenen:
– De veiligheidsrisico’s zijn anders dan wat u in Nederland gewend bent. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met criminaliteit, kans op natuurgeweld, slechte infrastructuur of de politieke situatie.
– Er zijn besmettingen met het coronavirus. Als het aantal coronabesmettingen toeneemt, kunnen er extra coronamaatregelen opgelegd worden zoals een avondklok.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen
Reis alleen naar het land of gebied als dat echt noodzakelijk is. Vakantiereizen zijn niet noodzakelijk. Let op: gaat u toch op reis? Bereid u zich dan zeer goed voor. Bij terugkeer naar Nederland moet u een negatieve testuitslag laten zien en gaat u in quarantaine. Doe de quarantainereischeck.

Als een land of gebied oranje is kan dat 2 dingen betekenen:
– Er zijn ernstige veiligheidsrisico’s. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met de politieke situatie, terrorismedreiging, criminaliteit of natuurgeweld.
– Er zijn veel coronabesmettingen. U kunt te maken krijgen met strengere maatregelen zoals een lockdown, een avondklok of minder mogelijkheden om in het land te reizen. Bij terugkeer naar Nederland moet u een negatieve testuitslag laten zien en gaat u in quarantaine.

Rood: niet reizen
Reis niet naar dit land of gebied. Reist u toch? Bij terugkeer naar Nederland moet u een negatieve testuitslag laten zien en gaat u in quarantaine. Doe de quarantainereischeck.

Als een land of gebied rood is kan dat 2 dingen betekenen:
– Door zeer ernstige veiligheidsrisico’s is het er levensgevaarlijk.
– Door vergaande coronamaatregelen kunt u het land of gebied niet in of uit reizen. De Nederlandse overheid kan u ook niet terughalen naar Nederland.

Tot slot
Checkt u naast de informatie die u van ons krijgt ook zelf regelmatig de website van bijvoorbeeld de rijksoverheid of Nederlandwereldwijd.nl

Mochten er dringende vragen zijn dan kunt u ons tijdens kantooruren bereiken op telefoonnummer 085 0477260. (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur) of per mail op reserveringen@ecktiv.nl.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?