Actuele reisinformatie m.b.t. het Coronavirus

ECKTIV houdt de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) scherp in de gaten. We volgen de informatie van het RIVM, de adviezen van Buitenlandse Zaken en hebben nauw contact met de ANVR (de branchevereniging voor reisorganisaties in Nederland) en onze lokale vertegenwoordigers. Enkele antwoorden op veel gestelde vragen vindt u hieronder. Meer informatie vindt u op de website van de ANVR.

Naar welke landen kunt u reizen?
Bekijk het meest actuele overzicht op Nederlandwereldwijd.nl

Wat gebeurt er als uw vakantie toch niet door kan gaan door wijziging van reiscode?
Wanneer door de bijzondere omstandigheden uw vakantie niet kan worden uitgevoerd, zal uw vakantie worden opgeschort. In deze situatie zullen wij u een reisvoucher aanbieden.

Het corona- of reisvoucher
Het corona-voucher biedt u de zekerheid dat het betaalde bedrag gegarandeerd blijft en u uw vakantie kunt omboeken naar een latere vertrekdatum met de volgende voorwaarden:
• De nieuwe vakantie dient uiterlijk binnen 1 jaar na uitgifte van het corona-voucher te zijn geboekt.
• Voor vliegvakanties geldt een afwijkende regeling zie onderstaande bij *
• Indien uw nieuwe reis een hogere prijs heeft, moet het verschil worden bijbetaald.
• Indien uw nieuwe reis goedkoper is, dan ontvangt u voor het verschil een nieuw corona-voucher.
• Het voucher is alleen in te wisselen voor een nieuwe vakantie bij ECKTIV.
• Het voucher is niet overdraagbaar en is persoonsgebonden.
• Het voucher ontzegt u geen eventueel recht op geld terug. Indien het bedrag van het voucher niet volledig wordt gebruikt of u het voucher niet kunt of wilt inwisselen, dan staat het u vrij om alsnog om terugbetaling te verzoeken. Dit met inachtname van minimaal 6 maanden en maximaal 12 maanden na uitgifte van het voucher.*)

Met betrekking tot vliegvakanties: bij vliegvakanties moet bij een nieuwe reis gebruik worden worden gemaakt van dezelfde luchtvaartmaatschappij. Wanneer de luchtvaartmaatschappij geen omboekregeling heeft, zullen eventuele huidige ticketkosten van de luchtvaartmaatschappij in rekening worden gebracht.Het voucher sturen wij u zo spoedig mogelijk per e-mail toe. Wij vertrouwen op uw begrip dat i.v.m. drukte dit een paar dagen kan duren.NB Het voucher is alleen telefonisch of per e-mail te verzilveren!

Wanneer u uw vakantie wilt omboeken
Wanneer u uw vakantie wilt omboeken betekent dit dat u uw huidige reservering annuleert en vervolgens een nieuwe reservering maakt voor een andere vakantie. Het is niet mogelijk om kosteloos om te boeken, voor het annuleren van uw vakantie worden de annuleringskosten volgens de ANVR-reisvoorwaarden in rekening gebracht. NB: vakanties met een vlieg- of cruise-onderdeel hebben afwijkende annuleringsvoorwaarden.

Wanneer u uw vakantie wilt annuleren
Wanneer u uw vakantie wilt annuleren dan is dit, alhoewel wij het betreuren, vanzelfsprekend mogelijk. Voor het annuleren van uw vakantie worden de annuleringskosten volgens de ANVR-reisvoorwaarden in rekening gebracht. NB: vakanties met een vlieg- of cruise-onderdeel hebben afwijkende annuleringsvoorwaarden.

Algemeen
Als ECKTIV volgen wij continue de ontwikkelingen en staan wij in direct contact met luchtvaartmaatschappijen, hoteliers, lokale leveranciers, rederijen e.d. om ons bij te laten praten hoe de situatie voor de betreffende bestemming is.

Uitleg Reisadvies
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft voor ieder land een (niet bindend) reisadvies dat door ECKTIV wordt gevolgd. Om u duidelijkheid te geven zijn er 4 kleurcodes:

Groen: geen bijzondere veiligheidsrisico’s
In het land of gebied zijn de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet. Soms moet u op bepaalde zaken extra letten.

Geel: let op, veiligheidsrisico’s
Er zijn in dit land of gebied veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u daarop voor en let extra op.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen
Door ernstige veiligheidsrisico’s in dit land of gebied kunnen voor reizigers gevaarlijke situaties ontstaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert u alleen naar dit gebied te reizen als dat echt noodzakelijk is. Vakantiereizen zijn niet noodzakelijk. Wanneer u besluit toch af te reizen, bereid u dan zeer goed voor.

Rood: niet reizen
Door zeer ernstige veiligheidsrisico’s kan voor reizigers een levensbedreigende situatie ontstaan. Daarom adviseert het ministerie van Buitenlandse Zaken om niet naar dit gebied te reizen.

Hoe ziet uw huttentocht er uit?
Op deze pagina vind je de aangepaste spelregels in hoofdlijnen zoals we die van de verschillende lokale partners ontvingen. Bereid je goed voor op een huttentocht en respecteer te allen tijde de ter plaatse geldende regels. Wees flexibel en help de huttenwaard bij de naleving van de regels en bij indeling van slaapplaatsen, diner en gebruik sanitaire voorzieningen etc. Alleen zo kunnen we aankomende zomer toch van een huttentocht genieten.

Hoe ziet uw busvakantie er uit?
Op dit moment zijn er de volgende maatregelen conform de richtlijnen touringcarvervoer [zoals deze door Busvervoer Nederland worden aanbevolen]:

1. Draag de hele rit een mondkapje
2. Zorg ervoor dat u een ingevulde en ondertekende verklaring vervoer per touringcar heeft ingeleverd bij de ritorganisator ofwel de vervoerder. (Deze wordt u bij de reisbescheiden toegestuurd)
3. Stap niet in de bus wanneer u koorts, verkoudheidsklachten of andere ziektesymptomen heeft
4. Houd u aan de regels. De chauffeur bepaalt wat mag en wat niet mag. Houd een passagier zich niet aan de richtlijn, dan kan de chauffeur de toegang verbieden
5. Volg de onderstaande regels voor het instappen en het en uitstappen
a) Stap in en stap uit via de middendeur.
b) Stap één voor één in en stap ook weer één voor één uit
c) Blijf bij het instappen en uitstappen minstens de door de overheid geadviseerde
afstand van elkaar vandaan.
d) Loop bij het instappen zover mogelijk door en ga dan pas gaan zitten2
e) Laat bij het uitstappen de passagiers die het dichtst bij de uitgang zitten het eerste
uitstappen.
6. Loop niet in de touringcar, zodat u altijd zo ver mogelijk bij elkaar vandaan blijft

Vanzelfsprekend hebben ook de hotels de nodige maatregelen getroffen om binnen het kader van de mogelijkheden u zo optimaal als mogelijk te laten genieten van uw welverdiende vakantie.

Aanvullende opmerkingen
1) Aanbetaling
Wanneer u een vakantie heeft gereserveerd maar uw aanbetaling nog niet heeft gedaan, wil dit niet zeggen dat u daarom niet hoeft te betalen en/of kosteloos kunt annuleren. De betalingsverplichting die u met het afsluiten van de reisovereenkomst bent aangegeven blijft van kracht.

2) Restantbetaling
Vakanties die als bestemming reisadvies code geel hebben (of naar verwachting krijgen) gaan door en voor deze reserveringen gelden de normale betalingscondities zoals deze op de reisovereenkomst/bevestiging/factuur staan.

Tot slot
Zoals premier Mark Rutte tijdens de persconferentie van 3 juni zei “Reis wijs”. Checkt u naast de informatie die u van ons krijgt ook zelf regelmatig de website van bijvoorbeeld de rijksoverheid of Nederlandwereldwijd.nl

Gezien de drukte vragen wij u vriendelijk om uw vragen in eerste instantie per e-mail reserveringen@ecktiv.nl aan ons te sturen zodat wij telefonisch bereikbaar kunnen blijven.

Mochten er dringende vragen zijn dan kunt u ons tijdens kantooruren bereiken op telefoonnummer 085 0477260. (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur).

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?