Fiets-vaarvakantie langs de Hanzesteden in het IJsseldal

7-daagse Fiets-Vaarvakantie door één van de mooiste rivierdalen van Nederland, langs Hanzesteden en door aangrenzende natuurgebieden

Vanaf €799,-

Foto: photonaj, iStock

 • Nederland
 • 30 mei, 11 juli, 8 augustus
 • Fietsvakantie
 • Individuele reis
 • 6 nachten
 • Halfpension plus Lunchpakket – Volpension
Bewaar reis
Boeken

Reisvoorwaarden 2021 : geld terug garantie bij code oranje

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een Fiets-Vaarvakantie door één van de mooiste rivierdalen van Nederland. Afwisselend op de fiets of op de boot die tevens je hotel is. Van oudsher is de IJssel een handelsroute langs Hanzesteden als Zutphen, Deventer, Zwolle en Kampen, die je onderweg zult bezoeken. Hoewel je in grote lijnen de rivier volgt lopen de dagelijks fietsroutes door aangrenzende natuurgebieden als de Sallandse Heuvelrug, de Achterhoek, de Kop van Overijssel en de Veluwe. Waardoor je een heel gevarieerde beeld krijgt van Oost-Nederland. Elke fietsdag kun je kiezen uit verschillende routes en staat de bemanning van het schip aan het eind van de dag weer voor je klaar om je een onvergetelijke vakantie te bezorgen.

Prijs | vanaf € 799,-

 • Prijs per persoon op basis van volpension in een 2-persoonshut
 • Toeslag voor alleengebruik 2 persoons hut: zie boekingsformulier
 • Seizoentoeslagen: zie boekingsformulier
 • Optioneel: huurfiets à € 85,- per persoon of een e-bike à € 185,- per persoon
 • Boekingskosten € 19,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Reisdata 2021: 30 mei, 11 juli, 8 augustus, zie boekingsformulier

Inclusief:

 • 7 dagen/ 6 nachten
 • 6 x ontbijt
 • Lunchpakket voor fietstocht
 • 6 x driegangendiner
 • Koffie en thee aan boord
 • Gebruik van beddengoed en handdoeken
 • Dagelijkse schoonmaak van de hut
 • Dagelijkse bespreking van fietstochten
 • Fietskaarten en routebriefjes voor fietstochten (1 set per hut)
 • Gebruik van de navigatie-app RideWithGPS
 • Gebruik van een waterdichte fietstas

Niet inbegrepen zijn:

 • Reis naar/van de vertrekhaven
 • Drankjes, anders dan hierboven genoemd
 • Fietshuur of huur e-bike
 • Gebruik van Wi-Fi aan boord
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Fooien (naar eigen inzicht)
 • Entreegelden en excursies
 • Kosten voor veerpontjes
 • Parkeerkosten

De fiets- en vaarroutes op de kaart

De IJsseldelta bij Kampen

Omschrijving 7-daagse Fiets-vaarvakantie langs de Hanzesteden in het IJsseldal

De Fiets-Vaarvakantie langs Hanzesteden in het IJsseldal begint en eindigt steeds op een zaterdag in Arnhem, waar je om 14.00 kunt inschepen op het luxe motorschip De Nassau. Het schip met totaal 34 comfortabele hutten biedt plaats aan 68 passagiers. Gedurende de week ontdek je vele waterrijke natuurgebieden. In de Achterhoek gaat de route door een coulisselandschap met  houtsingels, slingerende beekjes en bossen. De IJsseldelta bij Kampen biedt prachtige weidse landschappen met als hoogtepunt het Kampereiland met eeuwenoude terpboerderijen. Bij het doorkruisen van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug word je verrast door on-Nederlandse vergezichten, waar je net als op de Veluwe, heidevelden en bossen ziet. Als je deze heuvelachtige routes te lastig vindt kun je kiezen voor een vlakkere variant.

Het motorschip de Nassau is tevens je hotel

Het schip De Nassau is tevens je hotel: Naast fietsen, vaar je ook stukken met het schip dat dagelijks vanuit een andere plaats vertrekt. Je dineert, slaapt en ontbijt aan boord en je krijgt een lunchpakket mee.  Elke dag kun je kiezen tussen een langere of kortere fietstocht. En wil je eens een dag niet fietsen kun je meevaren. Er zijn huurfietsen aan boord, maar je kunt ook je eigen fiets meenemen. Tijdens de reis is er een ervaren reisleider aan boord, die dagelijks de fietsroutes bespreekt en je van tips en informatie voorziet. De reisleider fietst zelf de route ook en is telefonisch bereikbaar in geval van nood, problemen of vragen.

Huurfietsen: Als je niet een eigen fiets meeneemt kun je tijdens de reis gebruik maken van de fietsen aan boord: Gazelle toerfietsen (m/v) met 7 versnellingen, type Paris, met hand- en terugtrapremmen of met vrijloop (afhankelijk van beschikbaarheid) en fietstas. Elektrische fietsen met 7 versnellingen, Gazelle Orange Comfort met vrijloop en bagagedrager (het aantal e-bikes is beperkt, vroeg reserveren is raadzaam). Geef je lengte op bij de boeking.

Doesburg waar je op dag 1 overnacht aan de IJsselkade. Leuk om na het diner aan boord het stadje te verkennen

Programma Fiets-vaarvakantie langs de Hanzesteden in het IJsseldal

Dag 1: Arnhem | Arnhem – Doesburg
Op eigen gelegenheid kom je naar Arnhem, waar je vanaf 14.00 uur kunt inchecken aan boord. Rond 15.00 uur vertrekt het schip voor een eerste vaartocht over de Rijn en de IJssel naar Doesburg, waar u rond etenstijd aankomt. De eerste nacht aan boord is aan de IJsselkade in het oude Hanzestadje. Na het diner kun je nog het oude gezellige stadscentrum bekijken.

Dag 2: Doesburg – Vorden – Lochem (43 of 56 km)
Na het ontbijt verlaat je Doesburg voor een eerste fietsdag. Langs de IJssel fiets je richting Bronkhorst, dat officieel het kleinste plaatsje met stadsrechten van Nederland is. Daarna leidt de route je de Achterhoek in om te genieten van het typische coulisselandschap en waar bossen en houtsingels overgaan in een weids landschap van weilanden en akkers. Je komt onderweg langs dorpen, oude boerderijen, landhuizen en kleine kastelen. Je eindigt vandaag net even buiten Lochem waar het schip ligt afgemeerd aan de voet van de Lochemse berg.

Als sommige route je wat te heuvelachtig zijn kun je kiezen voor een vlakkere variant

Dag 3: Lochem – (Holterberg) – Deventer (42 of 65 km)
Tijdens het ontbijt kun je kijken welke route je vandaag gaat fietsen. Want je kunt kiezen uit een korte vlakke route van 42km, of de langere fietstocht van 65km met wat hoogteverschillen. De lange variant gaat door het glooiende Achterhoekse en Overijsselse landschap. Via Markelo fiets je naar de hogere Holterberg (60 meter boven NAP), waarna de route verdergaat door het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Van daaruit daal je af naar vlakker terrein richting het eindpunt voor vandaag: de Hanzestad Deventer. Als je kiest voor de kortere route, dan fiets door bossen en agrarische landschappen met kleine dorpen naar het IJsseldal. Het schip ligt in Deventer aan de rand van de prachtige binnenstad, waar je overnacht.

Dag 4: Deventer – Zwolle (48, 57 of 66 km)
Vandaag kun je zelfs kiezen uit drie verschillende fietsroutes om van Deventer naar Zwolle te fietsen. De korte tocht voert door het prachtige dal van de meanderende IJssel. In Wijhe steek je met het pontje de rivier over, waarna je via de Hanzestad Hattem koers zet richting Zwolle. Bij de middellange fietsroute steek je met het pontje in Olst de IJssel over. Het meer heuvelachtige deel van deze rit voert via Heerde, de Veluwe en Hattem naar Zwolle. Tijdens de langste en vlakke fietsroute blijf je in Overijssel en fiets je door landelijk gebied via Wesepe en Raalte naar kasteel en beeldentuin Het Nijenhuis bij Heino. Langs de Overijsselse Vecht bereik je tenslotte Zwolle. Alle drie de fietsroutes eindigen via een rit door de historische binnenstad Zwolle naar de ligplaats van het schip.

Zowel de Sallands Heuvelrug en de Veluwe zorgen voor de bos- en heide velden onderweg

Dag 5: Zwolle – Kampereiland – Kampen (37 of 57 km)
Vandaag heb je tijd om een kijkje te nemen in de twee grootste Hanzesteden: Zwolle en Kampen. Beide fietsroutes starten in het oude centrum van Zwolle en voeren je door het uitgestrekte rivierengebied van Noordwest-Overijssel. De lange rit loopt langs het Zwarte Water en via Hasselt naar Zwartsluis. Via Genemuiden fiets je het mooie Kampereiland op, onderdeel van het Nationaal Landschap IJsseldelta. De kortere route voert via Genemuiden naar het Kampereiland. Het schip ligt aan de IJsselkade, aan de rand van de oude binnenstad van de Hanzestad Kampen: een uitgelezen kans voor een mooie wandeling na het diner.

Dag 6: Kampen – Deventer | Deventer – Zutphen (36 of 47 km)
Vandaag begint met een vaartocht. Al vóór het ontbijt worden de touwen losgegooid en vertrekt het schip voor een vaartocht over de IJssel naar Deventer. Uniek om deze morgen tijdens het ontbijt het landschap aan je voorbij te zien glijden. Vanuit Deventer maak je een fietstocht over de Veluwe via Twello, Wilp en het recreatiegebied Bussloo, of volgt u de oostelijke IJsseloever, waarbij u nog een extra stuk door de Achterhoek fietst. Je eindigt vandaag in Zutphen, een stad die al meer dan zeventienhonderd jaar wordt bewoond. De ommuurde binnenstad ligt op slechts een steenworp afstand van de ligplaats.

Hanzestad Zutphen van boven, hier overnacht je de laatste nacht

Dag 7: Zutphen – Doesburg | Doesburg – Arnhem (25 of 30 km)
Ook de laatste reisdag kun je weer tijdens het ontbijt genieten van een vaartocht door het IJsseldal. Vanaf 10.00 uur worden de fietsen weer van boord gehaald en kun je kiezen uit twee routes. Bij de pittige route steek je eerste met het pontje de rivier over om via Rheden door het Nationaal Park Veluwezoom richting Rozendaal te fietsen. Daarbij maak je wel wat hoogtemeters. Via de parken Zypendaal en Sonsbeek bereik je tenslotte de binnenstad van Arnhem. Als u liever een vlakke route rijdt, blijf je op de oostelijke IJssel-oever de rivier volgen. Vanaf 14.00 uur ligt het schip in Arnhem aan de Rijnkade en uiterlijk om 16.30 uur is het hartelijk afscheid nemen van de bemanning om voldaan huiswaarts te gaan.

 

Overzicht reis

Prijs Vanaf €799,-
Land Nederland
Regio Oost-Nederland
Reisperiode 30 mei, 11 juli, 8 augustus
Soort reis Fietsvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 6 nachten
Verzorging Halfpension plus Lunchpakket – Volpension
Vervoer Eigen vervoer
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?